Search
Close this search box.

Porodica Čekaida, Kijev

U oktobru smo moja kćerka i ja imali sreću da posjetimo Crnu Goru, gdje je održana prva sesija Dobro more, programa rehabilitacije djece i porodica nakon teških situacija. Dok smo pakovali kofere, nismo znali šta nas čeka, ali smo išli inspirisani. Moja ćerka je zamišljala da će to biti kao dečji kamp, a ja sam zamišljala da ću jednostavno biti sa njom. Ali to je slučaj kada je rezultat višestruko premašio očekivanja…

Najvažnije je da sam video da je moja ćerka veoma srećna, da je sa velikim interesovanjem i željom učestvovala u svim aktivnostima. Veoma je inspirativno što razumete koliko možete sami da uradite – dekupaž, mozaik, ples, pozorište, jahanje, vežbe konja, streljaštvo, crtanje na kamenju i majicama i mnoge druge zanimljive stvari. Takođe sam otkrio da je komunikacija sa psihologom normalna i korisna, a normalno je i pričanje o svojim iskustvima i strahovima. Sve nam je to dalo samopouzdanje i inspirisalo ideju da smo sposobni da ispunimo svoje živote zanimljivim aktivnostima i događajima, da budemo korisni pomažući drugima i da od toga budemo srećni, ne fokusirajući se na svoje probleme i stres koji smo doživeli.

Plodna priroda, more, šik hotel Splendid, neverovatni ljubazni ljudi, drevni hramovi Crne Gore i prelepa Budva… U ovom luksuzu dobrote plivali smo samo nedelju dana, a po senzacijama oko mesec dana. Činilo mi se da se to meni ne dešava. Po dolasku kući sačekala nas je siva stvarnost, ali sam već znao da sve lako možemo sami da promenimo. Danas živimo punim životom – naša ćerka ide u školu, bavi se muzikom, pohađa kurseve engleskog. Postala je samostalnija i samouverenija i sve više radi sama (ne traži pomoć oko školskih zadataka ili je vodi u školu). Idem u teretanu – to mi daje samopouzdanje i pozitivne emocije, a četvrtkom razgovaram sa psihologom, jer sam shvatila da treba da se udubim u sebe i da se smirim.

Hvala puno DobroMora! Hvala vam od srca što ste mi pokazali čemu da težim i kako svetlo i lako možete ispuniti svoj život dobrotom, smislom, pozitivnošću, energijom i samo osmehom i lepom rečju.